hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Doktor úr, hívjak rendőrt, vagy leüti maga?

Ingyenes harcművészeti oktatást nyújt dolgozóinak két kórház Sanghajban, hogy így segítse azokat az agresszív betegek kezelésében.

A kelet-kínai metropolisz legnagyobb állami fenntartású kórházai közül kettő is harcművészeti oktatásra invitálta dolgozóit. Ott az alapvető technikák mellett azt is bemutatták, hogy az orvosok és nővérek hogyan használhatnak hétköznapi tárgyakat, így székeket vagy orvosi tálcát a potenciális veszélyforrások - az agresszív betegek, illetve hozzátartozóik - ártalmatlanná tételére. Az önvédelmi oktatás sok esetben életeket menthet - olvasható a Tungfang Zsipao helyi napilapban.

A kelet-ázsiai ország kórházaiban létesítményenként évente átlagosan több mint 27 erőszakos esetet regisztrálnak, csaknem egyharmaddal többet, mint öt évvel ezelőtt - derül ki a kínai kórházszövetség októberben nyilvánosságra hozott statisztikáiból. Leggyakrabban a nem megfelelőnek érzett ellátás, az elégtelen beteg-orvos kommunikáció, valamint a sokszor rendkívül magas ellátási költségek miatt támadnak rá az egészségügyi intézmények dolgozóira.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink