hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

 

Dohánytudomány: csendben végig ég

A BMJ Group, az  egyik legnagyobb tudományos témájú lapokat kiadó vállalat úgy döntött, hogy tovább nem adnak helyet a dohánycégek által támogatott kutatásoknak – írja az SG.hu.

Egy szerkesztői cikkben tudatták az olvasókkal, hogy az olyan kutatások eredményeit, melyeket részben vagy teljes egészében a cigarettát és összetevőit gyártó cégek finanszíroznak, nem fogják leközölni. "A BMJ, BMJ Open, Heart és Thorax lapok vezetői nem tudják tovább elviselni, hogy a dohánygyártó cégek, a folyamatosan növekvő betegszám illetve egyéb bizonyítékok ellenére is bizonyítani próbálják termékeik ártalmatlanságát és így életeket tesznek kockára" - áll Trish Groves főszerkesztő cikkében.

A lap felemlíti: ez nem az első ilyen eset, először 1995-ben a The American Thoracic Society, majd 2010-ben a PLOS Medicine szerkesztősége tagadta meg a különböző kutatások közlését.

"Ugyanakkor itt nem szabadna megállni, miért érdemelne más elbánást a többi, káros termékeket készítő iparág?” – idéz egy véleményt az sg.hu.

(forrás: SG.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink