hirdetés
hirdetés
2018. június. 19., kedd - Gyárfás.
hirdetés

Defibrillátortérkép

Több mint ötven újraélesztő készülék pontos elérhetőségét tartalmazza Heves megye újonnan elkészült defibrillátortérképe.

hirdetés

A megyei kormányhivatal közlése szerint az adatbázist egy országos kezdeményezéshez csatlakozva a Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetével együttműködve hozta létre. A térkép, amelyet a kormányhivatal honlapjának főoldaláról lehet elérni, tartalmazza a megyében lajstromba vett valamennyi nyilvánosan elérhető, félautomata defibrillátor pontos helyét, hogy szükség esetén a készülékeket bárki a lehető legrövidebb időn belül megtalálja és használhassa.

Ez év elején a kormányhivatal felhívást tett közzé, amelyben önkormányzatok, közintézmények, vállalatok, magánszemélyek segítségét kérte a megyében fellelhető újraélesztő készülékek feltérképezésében. A felhívásra számos intézmény, állami és magánszervezet, iskola, egyesület és háziorvos jelentkezett. Segítségükkel sikerült egy átfogó adatbázist összeállítani, amelynek naprakészen tartása érdekében továbbra is várják az információkat az új készülékek beszerzéséről és az esetleges változásokról.

A félautomata defibrillátor alkalmazása pedig már a laikus elsősegélynyújtó számára is lehetőséget teremt a bajba jutott ember szívritmusának helyreállítására és ezzel életének megmentésére.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink