hirdetés
2018. december. 10., hétfő - Judit.
hirdetés

Életmentő taxisok

Akkreditált elsősegélynyújtási és életmentő képzésben részesíti sofőrjeit a Budapest Taxi Kft., eddig 70 kollégájuk vett részt az oktatáson.

hirdetés

Oravecz Nándor, a taxitársaság ügyvezetője elmondta: a cég a "Tegyünk a városért!" programja keretében, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakszerű támogatásával indította el sofőrjei ez irányú képzését. A tanfolyamon való részvétel folyamatos, a tervek szerint ötszáz sofőr tanul elsősegélynyújtási ismereteket. A folyamatosan mozgásban lévő taxisofőrök bizonyos esetekben még a mentők kiérkezése előtt segíthetnek az esetlegesen bajban, életveszélyben lévőknek – tette hozzá.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője közölte, naponta körülbelül hetvenen halnak meg hirtelen szívhalál következtében az utcán vagy a munkahelyen, és már az óriási segítséget jelent, hogy az arra vállalkozók el tudják kezdeni a laikus életmentést addig, amíg a szakszerű segítség a helyszínre ér. "Minden perc számít" – fogalmazott, hozzátéve: ha az első négy percben nem kezdik meg a szívmasszázst, akkor komoly károsodás érheti a szervezetet. Beszámolt arról is, tapasztalataik szerint az általuk ellátott újraélesztéses esetek több mint felében laikusok nyújtottak először segítséget.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a BKK és az OMSZ együttműködése révén az elmúlt négy évben 3232 esetben nyújtottak segítséget az utasoknak, hiszen a BKK 62 "forgalmizavar-elhárító" beosztásban dolgozó munkatársa kapott már szakszerű életmentési képzést. A BKK tervei között szerepel az is, hogy 13 ügyfélközpontját defibrillátorral szerelik fel – mondta, majd hozzátette: támogatni kell minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében egymásért tenni tudunk.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink