hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Csak lassan halad a Szent János kórház felújítása

A kormány 2018-ban azt ígérte, a ciklus végéig megújul az intézmény, és kiemelt kórháza lesz a fővárosnak, emlékeztetett az RTL Híradó.

Gyászos állapotok uralkodnak a Szent János kórház baleseti osztályán: leszakadt radiátor, penészes fal, betört ajtó és az épület egyik külső sarkában felhalmozott hulladék látható. Az RTL Híradónak egy ott járó beteg azt mondta, miközben az orvosok és a mentősök erőn felül dolgoznak, az állapotok borzalmasak.

A csatorna felidézi, hogy a Szent János kórház felújításának ügye évek óta húzódik. A kormány 2018-ban azt ígérte, a ciklus végéig megújul az intézmény, és ez lesz az egyik kiemelt kórháza a fővárosnak. 2019-ben azonban még mindig nem írták ki a pályázatot, Gulyás Gergely az év áprilisában azt mondta, reméli, hogy egy hónappal később ki lehet írni a közbeszerzést, erre viszont végül két évet kellett várni.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrianna azt mondta a csatorna újságíróinak, hogy a munkák már elindultak, a Szent János kórház több részlegét is felújították, de lassan haladnak.

A Híradó a kórháztól, a Miniszterelnökségtől és az EMMI-től is kért interjút az ügyben, ám választ nem kaptak.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink