hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Buszos fogászati szűrőprogram gyerekeknek

Csaknem 350 gyerek fogát vizsgálták meg szombaton Fonyódligeten, abban a fogászati buszban, amellyel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egész nyáron, összesen tíz helyszínen végez ingyenes szűréseket.

Pataki Erika, a szolgálat szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: a fonyódligeti táborban azt tapasztalták, amit korábban máshol is, hogy a gyerekek 75–80 százaléka fogorvosi kezelésre szorulna

A szervező közölte azt is: az ingyenes fogászati szűréseket végző busz több éve járja azokat a helyszíneket, ahol a gyerekek feltételezhetően nehezen jutnának hozzá ingyenes vizsgálathoz, illetve kezeléshez. Egy szezonban körülbelül 3500 óvodás és általános iskolás fogait vizsgálják meg. Idén a tíz helyszínből Fonyódliget a negyedik állomás volt – tette hozzá. 

Pataki Erika elmondta: a fogászati szűrőprogram a vizsgálatokon kívül azt a célt is kitűzte, hogy felvilágosítsák a gyerekeket, miként tudják helyesen ápolni, tisztítani fogaikat. Azt is el szeretnék érni, hogy a gyerekek ne féljenek a fogorvostól, a fogászati vizsgálatoktól. Ennek érdekében a busszal utazik négy animátor, két arcfestő és két kézműves, akik játékaikkal teszik szórakoztatóvá a szűrést.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés