hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Egészségpolitika

Az otthonápolási és hospice egyesület is tiltakozik a finanszírozás csökkentése ellen

Elfogadhatatlan, hogy a kórházi ellátást kiváltó otthoni szakápolási ellátásokat 18, míg a haldokló betegeket ellátó hospice szolgáltatást nyújtó betegellátások finanszírozását 24 százalékkal kívánják csökkenteni október elsejétől – írta az egészségügyi miniszternek címzett nyílt levelében a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület.
A levélben felhívják Székely Tamás miniszter figyelmét, hogy szolgáltatásaik több kórházi ellátás költségtakarékos alternatíváját kínálják, a rendelet életbelépésével pedig – mint írják – csorbulnak az egészségügyi törvény alapelvei, és az állampolgárok testi épséghez és egészséghez való jogai. A zavartalan betegellátás érdekében az egyesület elengedhetetlennek tartja a az otthoni szakápolást és hospice ellátás eddigi finanszírozásának visszaállítását, illetve fejlesztését.

Az egyesület vezetősége egyben közli: ha kérésüknek a tárca nem tesz eleget, szeptember 24-étől – akárcsak a kórházak – zöld zászlót tűznek intézményeikre, dolgozóik pedig zöld szalagot viselnek, szeptember 30-től pedig csatlakoznak a fekvő- és járóbeteg-ellátó szervezetek tiltakozásához.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink