hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

"Az intézményállamosítás sem hozta meg..."

Szombaton átvette kinevezését az állami kórházak harminckét új igazgatója – ennek kapcsán közöl összeállítást a Népszava.

A kultúraváltás megkezdődött az egészségügyben is, bár lehet, hogy ehhez valamivel kevesebb pénz lesz, mint eddig – idézte a lap az ATV tudósítására támaszkodva kinevezéseket átadó Balog Zoltán ágazati minisztert.

Az ágazat a Semmelweis Terv "nagyreményű" átszervezései után és ellenére is a klinikai halál állapotában van – összegez a lap, s idézi az egyik orvosszervezet vezetőjét, aki szerint: maga az intézményállamosítás sem hozta meg a kívánt ellátási színvonal-egységesülést, ellenben az intézmények működése veszélybe került, hiszen "ma ott tartunk, hogy a kórházakban nincsen gyógyszer, a meghibásodott eszközöket nem tudják pótolni. 

Akaratlanul is alátámassztották ezzel Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szavait, aki az átadáson úgy fogalmazott: a kórházigazgatók munkája nehéz frontszolgálat, hatalmas kockázatokkal. "Nem gondnokokat keresünk, hanem felelős parancsnokokat azokra a harcterekre, ahol a hétköznapi munkájukat végzik" – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink