hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Az eset segítheti az elűzött hatvanasokat

A Népszava úgy tudja, a kórházaik éléről – életkorukra hivatkozva  – eltávolított 62 év körüli szakemberek  már készítik jogorvoslati kérelmeiket.

Ezt a  kórházigzgatói kinevezések pénteki átadása kapcsán írja a lap. Felelevenítve, hogy számos biztos befutót arra hivatkozva nem neveztek ki, hogy  a kormányzat célul tűzte a közszolgák 62 évesen történő nyugdíjba űzését.

Emlékeztetnek Szócska Miklós állmtitkár néhány hete a Hír Tv-ben azt mondta: "a 62 éves korhatár az aktív vezetők esetében érvényesíthető", és ennek megfelelően "a mostani igazgatói kinevezések is 62 éves korig szólnak".

Csakhogy, jegyzi meg a Népszava, a kormányzat nem egységesen mér: noha az államtitkár szavai alapján a 62 évet megközelítőket sem lehetett volna kinevezni, a "befutók" között mégis szerepel a 61-ik életévét betöltött Kovács József. Az így ismét a Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgató főorvosává megtett fideszes politikus (az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke) 1951. július 5-én született, így nála jobban nehéz lenne "megközelíteni" a 62-t – írják a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink