hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Az első mindig nyer

Dr. Garamvölgyi Györgynek mozgalmas az élete: főigazgatója a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központnak, amely éppen most alakul közhasznú társasággá, immár miniszteri megbízottként irányítja a babamentő programot, és közben persze operál, szüléseket vezet.

Ez az első fővárosi tulajdonú egészségügyi intézmény, amely közhasznú társaságként működik a jövőben. Önként vállalták vagy muszájból?
– Van egy szlogenünk, amely úgy szól: Az első mindig nyer. Nos, ez válasz a kérdésére. Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a kórházak működését a világban, annak látnia kell, hogy a költségvetési finanszírozásból nem lehet megélni. Magyarországon ugyan az egészségbiztosítótól származó támogatás bevételeink több mint 90 százalékát adja, de az önkormányzati hozzájárulás a helyhatóságok helyzetéből adódóan végtelenül kevés, adományokból sem lehet pótolni a hiányzó összeget, ezért döntöttünk úgy, hogy piaci alapon, gazdasági társasági formában működünk tovább. Évek óta készültünk erre.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés