hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Bürokráciacsökkentéssel nem lesznek rövidebbek a várólisták

Az egészségügyben nem lesz létszámleépítés?

A pedagógusok után az orvosok papírmunkáit is csökkentené a kormány. A Szent Imre Kórház volt főigazgatója szerint az intézkedéssel a valódi problémákról akarják a figyelmet elterelni, közli a hirtv.hu.

„Az egészségügyben és az oktatásban is van felesleges bürokrácia, amivel megterheljük a pedagógusokat és megterheljük az orvosokat” – Lázár János szerint a pedagógusok után az orvosoknak sem kell majd papírmunkával tölteni az időt. A kancelláriaminiszter azt mondta: a szakmával egyeztetnek arról, milyen felesleges jelentéskötelezettségi tételeket lehet eltörölni, írja a Hír TV portálja.

Az egészségügyben és az oktatásban létszámleépítést nem tervezünk, nincsenek is rajta azon a listán egészségügyi vagy oktatási szervezetek, amelynek az átszervezéséről dönt a kormány. Azzal akarunk segíteni, hogy egy egészségügyi dolgozónak vagy egy oktatásban dolgozónak […] kevesebb legyen a munkaterhe” – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

A Szent Imre Kórház volt főigazgatója szerint a kormány a figyelmet akarja elterelni a bürokráciacsökkentéssel. László Imre szerint a káderhiány, a bér, a fizetés, a leromlott műszerek, az épületeknek az állapota ennél fontosabb, "ez csak egy látszatintézkedés”; a bürokráciacsökkentéssel nem lesznek rövidebbek a várólisták.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink