hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Milliókat kaphat, aki felmond

Ha csökken a létszám, lesz béremelés

Az állami szolgálatból történő önkéntes kilépési program indulhat a bürokráciacsökkentés jegyében, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János közölte: aki júliustól az év végéig felmond járási vagy kormányhivatalnál, az a végkielégítésnél jóval nagyobb összegre, 5-10 millió forintra számíthat, de vállalnia kell, hogy nem helyezkedik el állami vagy önkormányzati cégnél a következő 10-15 évben. A tárcavezető hozzátette: ha az érintett szervezetek létszáma 36 ezerről 30 ezerre csökken még idén, akkor 50 százalékos béremelés lesz a jövőben. Újraindul a karrierhíd program is, amelyben támogatást kapnak a munkaadók, ha volt állami dolgozót alkalmaznak, közli a hirado.hu.

Lázár János a 2017-es költségvetésben a bürokráciacsökkentés jegyében 15 százalékos létszámkorrekcióra tesz javaslatot a központi államigazgatási szerveknél. Ahhoz, hogy július 1-jével az új állami tisztviselői kar létrejöjjön, át kell alakulnia a járási és a kormányhivataloknak, mondta a miniszter. Ismertetése szerint e két szervezetben 36 ezer ember dolgozik, év végére a létszámnak 30 ezernek kell lennie.Lázár János megismételte: azt javasolta a miniszterelnöknek, a háttérintézményekből átvettek esetében 20 százalékkal kevesebb bérelőirányzatot kapjanak a minisztériumok.A tárcavezető szerint a 73 intézmény megszüntetése, illetve a minisztériumba integrálása a versenyképesség irányába hat. A kialakítandó modellt úgy írta le, hogy a minisztérium stratégiát alkot, a járási és a kormányhivatal pedig végrehajt.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink