hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Álfogorvos praktizált Balatonfüreden

Kuruzslás miatt emeltek vádat egy 53 éves fogtechnikus ellen, aki fogorvosként praktizált szakdiploma és engedély nélkül. A HírTV híre.

A balatonfüredi egészségügyi intézetben mindenki fogorvosként ismeri az igazgatót, aki maga is praktizált a kollégák mellett: tömött, húzott, gyökérkezelt.

„Szerződéses jogviszony keretében a szükséges végzettséggel rendelkező fogorvosok, fogszakorvosok dolgoztak a rendelőintézetében ennek a cégnek, ugyanakkor az engedéllyel, végzettséggel praktizáló orvosok mellett a vádlott is folytatott ilyen tevékenységet anélkül, hogy az ehhez szükséges hazai egyetem által vagy akár külföldi egyetem által kibocsátott és honosított orvosi diplomával, oklevéllel rendelkezett volna” – nyilatkozta a HírTV-nek a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője, Gulyás Ildikó.

A férfi csak fogtechnikus, az általa 2010-ben létrehozott intézetbe főként külföldi, német páciensek járnak. A balatonfürediek megdöbbenve fogadták, hogy a neves fogászat vezetőjét kuruzslással vádolják. Volt, aki úgy vélekedett, nem kis veszéllyel jár, ha valaki orvosi szaktudás nélkül orvosi tevékenységet folytat.

A páciensek nem tettek panaszt az áldoktor ellen, és nem is kifogásolták a munkáját.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink