hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

A vak ló bátorsága

Nemcsak a kompromisszumkészség, de az elszántság, a politikai akarat is hiányzik ahhoz, hogy Magyarországon végre érdemi változások történjenek az egészségügyben – vélekedik Csehák Judit. Bár nem csak rajta múlt, utolsó minisztersége idejéből kevés jó emléket őriz. Most azonban megint elemében érzi magát, mert olyan feladatot kapott, amelyet fontosnak tart. Jelenleg a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány elnöke.

 Most már elárulja, pontosan mi volt az oka, hogy távozott a minisztérium éléről?
– Szerintem ez teljesen egyértelm? volt akkor is. Megállapodtam Medgyessy Péterrel abban, milyen feltételekkel lehet a kormányprogram egészségügyi, szociális vállalásait teljesíteni. Ehhez többek között szükség lett volna 50 milliárd forintra a 2004-es költségvetésben. Javaslatot tettem arra, hogyan lehet ezt az összeget előteremteni, mégsem tudtam elérni a célomat. Kevéssé vigasztal, hogy az idő engem igazolt, mert végül nem 40-50, hanem 100 milliárd forinttal kellett kipótolni nemcsak a gyógyszer-, de például a gyógyító- megelőző kasszát is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés