hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A túlfoglalkoztatott kórházak ajánlhatnak helyettest a pácienseiknek

Maga a kórház kereshet betegének új ellátóhelyet, ha a saját műtéti várólistája túl hosszú lenne – tűnik ki az Index cikkéből, amely a várólistákat, s azok kurtítási kísérleteit veszi számba.

Az OEP felmérte, hogy a kórházak hány műtét elvégzését tudják felvállalni a normál éves műtéti program felett – emlékeztet a lap. – Ezeket az adatokat megosztották a kórházakkal. A várólistát vezető intézmények így megkereshetik azokat a várólistán levő betegeket, akiket ebben az évben már nem tudnának ellátni, hogy felajánljanak nekik egy másik kórházat, ahol az operációt hamarabb elvégzik, közölte az Index kérdésére az OEP sajtóirodája.

A betegnek a felajánlott lehetőségek alapján döntési lehetősége lesz: választhatja azt, hogy marad az eredetileg választott kórházban, és a műtétjét az eredetileg tervezett műtéti időpontban végzik el, hangsúlyozta válaszában az OEP. Ha a beteg vállalja, hogy másik kórházba megy, az utazási költségeit az OEP megtéríti, sőt ha indokolt, egy kísérő utazási költségeit is kifizetikolvasható az index.hu-n.

(forrás: Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink