hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

A szerethető kémia

A Kémia Nemzetközi Éve alkalmából létrehozott egyedülálló internetes tudásbázis – ötletgazda a Magyar Kémikusok Egyesülete és a BASF Hungária – a lehető legjobb megoldás a kémia megkedveltetésére. A Chemgeneration.com nevű weboldal a kémiát mint szerethető tudományt mutatja be

A magyar fejlesztésű portál a következő hónapokban a kelet-közép-európai régió tíz 10 országában 11 nyelven debütál. (A tudásbázis létrejöttét szakmailag a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszéke támogatta.)

A Chemgeneration.com honlap látványos köntösben és szórakoztató módon ismerteti a kémia történetét, eredményeit és a civilizáció fejlődésére gyakorolt hatását. A weboldal fő célja, hogy felébressze a tudományág iránti érdeklődést, valamint bemutassa a kémia helyét világunkban, beleértve kiemelkedő szerepét az emberiség jövőjének és fenntartható fejlődésének szempontjából.

„A honlap a fiatalok által kedvelt, fejlett webes megoldásokkal, videókkal és interaktív ábrák segítségével ábrázolja a kémia fejlődését, a jelentős kémikusokat és napjaink vegyipari kutatásait. A fejezeteket elolvasva, a kisfilmeket végignézve könnyen megértheti mindenki, hogy a kémia nélkülözhetetlen szerepet játszik a mindennapokban” – mondta a bemutatón Mátyus Péter, a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke.

Az alkotók abban bíznak, hogy a honlap talán hozzájárulhat ahhoz, hogy többen válasszák a kémiát az egyetemen. A szegedi egyetemen jelenleg az összes évfolyamon két kémiatanár-szakos hallgató van. A többi felsőoktatási intézményben hasonló a helyzet.

Ötvös Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés