hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

A rokkantak ügye a T. Ház előtt

A rokkantak helyzetéről is beszéltek a napirend előtt felszólaló képviselők az Országgyűlés keddi ülésnapjának nyitányaként.

A szocialista Tóth Csaba a rokkantak védelmében szólalt fel. Szerinte a kormány lejáratta ezt a társadalmi csoportot, amikor arról beszélt, milyen sokan élnek vissza a státusszal.

Sokaknak csökkent az ellátása a rokkantság felülvizsgálata nyomán, mondta, és az államtitkártól választ várt arra, mit gondol, amikor a kormány csökkenti a megváltozott munkaképességűek támogatását.

Soltész Miklós szociális államtitkár a korábbi kormányok megállapításait idézte fel, amelyek szerint fenntarthatatlan volt a magyarországi rokkantsági rendszer. Azt mondta, a mostani átalakítás alapjait, a rokkantság felülvizsgálatának módszerét 2008-ban tette le egy háttérintézmény, és ezt az akkori kormányzat is elfogadta.
Fontosnak nevezte, hogy a legrosszabb állapotban lévők továbbra is hozzájussanak a támogatáshoz, de mint jelezte, a kabinet a munkaképes embereket vissza kívánja vezetni a munka világába.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink