hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

A reform küszöbén

Huszonegy pont. A kormány szerint ennyi kell ahhoz, hogy hozzálássunk a magyar egészségügyben az elmúlt tizenöt évben felhalmozódott feladatok megoldásához, és – miként a miniszterelnök fogalmazott – belépjünk a reform előszobájába. Az érdemi változások – lényegük a sürgősségi ellátás fejlesztése, a daganatos halálozás visszaszorítása, a házi- és járóbetegellátás korszerűsítése, a gyógyszerköltségek lefaragása, az egészségügyben tapasztalható ellátási aránytalanság megszüntetése, a járulékfizetés szigorítása és ezzel párhuzamosan az egészségügy biztosítás alapúvá tétele – már ebben az esztendőben megkezdődnek, ám hogy ezek hatása kiteljesedjen, Gyurcsány Ferenc szerint legalább három évre van szükség.
Az ellenzék, sőt a kisebbik kormánypárt negatív reakciója alapján költőinek tűnik a kérdés, vajon a – korábbi években megszokotthoz hasonlóan ismét a ciklus vége felé bejelentett – tervekből mit lehet a gyakorlatba is átültetni. Ám vitathatatlan, hogy az immár unalomig ismételt, ugyanakkor fontos, ennek ellenére valósággá soha nem vált ötletek mellett most először vettek fel a listára egy olyan, rendkívül fontos témát, amilyen a biztosítási rendszer reformálása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés