hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

„A klinikai ellátás nem örömszerzésről szól”

Miért nem engedik a kismamáknak, hogy az ultrahangvizsgálaton telefonnal fotót készítsenek a monitorról, vagy megvásárolják a kinyomtatott képet? – tesz fel egy kézenfekvő kérdést a Délmagyar.

– Ahogyan más orvosnál sem fotózgatnak a hozzátartozók, úgy ezen a területen is az a szabály, hogy ezt nem engedjük – idézik a választ Sikovanyecz Jánostól, a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusától. Szerinte ez hátráltatná a munkát.

Az ultrahanggépek ugyan alkalmasak arra is, hogy kinyomtassanak róluk fényképeket, s korábban még kaptak is emlékbe ilyet a kismamák, ma már ez sem gyakorlat, nincs keret rá.

– Azt szoktam mondani a kismamáknak, hogy örüljenek, ha nem adok képet, mert csak akkor nyomtatunk, ha valami rendellenességet találunk – idézik Sikovanyecz Jánost. – Évekkel ezelőtt szó volt a térítéses fotónyomtatásról Szegeden is, de akkor nyugtát kellene adnunk...”

Szerinte a betegek mentalitásával van baj. A klinikai ellátás ugyanis nem örömszerzésről szól. Az üzleti alapú fényképadásra meg ott vannak a magánszolgáltatókolvasható a delmagyar.hu-n.

(forrás: delmagyar.hu)
hirdetés

Könyveink