hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

A jövő kórháza épül a jelenben

Megannyi szolgáltatás és üzlet gondoskodik arról, hogy a Dél-Budai Centrumkórházban töltött idő kellemesebb legyen, mondta a Borsnak Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott.

A tervek szerit akár öt éven belül megnyithatja ka­puit az új szuperkórház, amely a komoly fejlesztések alatt álló magyar egészségügy egyik zászlóshajója lesz. A gyógyítást XXI. századi technológiával végzik majd az egészségügyi szakápolók és orvosok. Bonyolult informatikai rendszer felügyeli a magkórház működését, de lesz robotsebészeti műtő, sőt robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

– A jövő kórházát építjük a jelenben. Ez nem kis feladat, hiszen olyan intézményt kell létrehoznunk, amely képes lesz befogadni az öt év múlva legmodernebbnek számító műszerparkot. Mivel a beruházás zöldmezős, így a tervezők ceruzáját csak a gyógyítás hatékonysága és a betegbiztonság kritériumai irányítják. A meglévő intézmények átalakítása és bővítése esetén a falak szabhatnak határt az elképzeléseknek – kezdte Bedros J. Róbert, aki Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából öt hónapja irányítja a kiemelt kormány projektet.

Mint a Bors megtudta, heteken belül kiírják a tervpályázatot, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük tervei­ket.

(forrás: Bors)
hirdetés

Könyveink