hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.

A fogturizmussal törhet előre Magyarország?

Egységes szemléletben, termékfejlesztési koncepció alapján indított projektekkel képzeli el a turizmus fejlesztését Horváth Endre, az ágazatért felelős helyettes államtitkár.

A szakember szerint a jelenleg megismert javaslatok között nagyon sok az elszigetelt felvetés, ezek ráadásul sok esetben nem veszik figyelembe egyebek mellett a költségvetés helyzetét sem. Mint mondta, széleskörű fórumra van szükség, ez hozhat áttörést.

Úgy látja, a szakmán belül ez a beszélgetés még nem indult meg. Ennek érdekében július 16-ra a magyar turizmus jövőjéről szóló turisztikai konzultációt hívott össze a Parlamentbe. Ezen azok a szakmai szervezetek is kifejthetik elképzeléseiket, amelyek eddig nem jutottak szóhoz – tette hozzá, megjegyezve, hogy ilyen széleskörű találkozót 1999 óta nem tartottak. A rendezvényen egyebek mellett légügyi, egészségügyi, gasztronómiai, kulturális és fürdőfejlesztési témában tartanak előadásokat a szakemberek.

Horváth Endre a kitörési irányok között a fogturizmus fejlesztését, a rehabilitációt, az allergológiát és a wellness-központok további fejlesztését is megemlítette.

A cél az, hogy gazdasági növekedést érjenek el a turizmus segítségével - szögezte le a helyettes államtitkár. Elmondta, tavaly a turisztikai szolgáltatások összessége volt az egyetlen olyan reálgazdasági terület, amely növekvő mértékben javította a folyó fizetési mérleget 2008-hoz képest a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

(forrás: Hírszerző)
hirdetés

Könyveink