hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A férfi dr. Nagy Attila néven keresi a kenőpénzt

Egy magát tisztiorvosnak kiadó férfi próbált meg pénzt kicsalni vállalkozóktól, azt ígérte, hogy annak fejében nem folytat ellenőrzést az adott vendéglátóhelyen.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közlése szerint a férfi dr. Nagy Attilának adta ki magát, ilyen néven azonban tisztiorvos nincs alkalmazásban sem az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, sem a fővárosi és megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinél, továbbá a járási hivatalok népegészségügyi intézeteinél sem - írta az ÁNTSZ.

A tisztiorvosi szolgálat felhívja a figyelmet, hogy a tisztiorvosok és felügyelők személyi igazolvánnyal együtt érvényes hatósági igazolvánnyal vagy megbízólevéllel tudják igazolni magukat. Ha valakinek kétsége lenne afelől, hogy az ÁNTSZ-re, illetve az egészségügyi hatóságra hivatkozva jogosult-e vizsgálatot végezni a megjelent személy, az említett dokumentumok felmutatását kérheti, ehhez az ellenőrzöttnek joga van.

Az ÁNTSZ azért kéri, aki az ÁNTSZ nevével való visszaélést tapasztal, jelentse a rendőrségen, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervnél.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink