hirdetés
hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.
hirdetés

A Bristol-Myers Squibb támogatja az Amerikai Orvoskollégium Alapítványt a HIV-betegek ellátása érdekében

A Bristol-Myers Squibb március 14-én bejelentette, hogy Positive Charge (pozitív töltés) nevű támogatását az American College of Physicians (ACP) alapítványnak ítélte, hogy előmozdítsa azt a kezdeményezésüket, amely a HIV-betegeket ellátók körének kiszélesítésére és képzésére irányul. 

Az ACP alapítvány megoldást próbál találni arra a problémára, hogy csökken a HIV-betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók száma, és emelni kívánja az ehhez a tevékenységhez szükséges szakértelem szintjét, hogy a HIV-vel és AIDS-szel élő emberek minél jobb ellátásban részesülhessenek. A Positive Charge 2,93 millió dollárra rúgó támogatását három évre elosztva kapja meg az alapítvány – ők kapták a második legnagyobb összegű ilyen díjat, amit mindig a HIV ellátását és kezelését szolgáló USA-beli szervezeteknek ad a Bristol-Myers Squibb.

Tanulmányok szerint azokban a HIV-betegekben, akikkel tapasztalt ellátók foglalkoznak, jobb a betegség kimenetele és költséghatékonyabb kezelést kapnak. Miközben az USA-ban egyre nő a HIV-betegek száma – a becslések szerint évente 56 000 új beteg van –, az őket ellátó egészségügyi személyzet fogyatkozik. Azok, akik jelenleg ezzel foglalkoznak, nagyrészt a HIV-betegeket ellátók első generációjához tartoznak, akik több mint 20 éve vannak ezen a területen, és most már lassan nyugdíjba mennek vagy tevékenységet váltanak anélkül, hogy lenne, aki pótolja őket. Ezt a problémát már számos orvosi szervezet és kormányhivatal is felismerte.

A Positive Charge támogatást az ACP alapítvány részben egy mentor program megvalósítására fogja fordítani, aminek keretében összehozzák a HIV-szakértőket olyan családorvosokkal, akiknek ellátási területén sok a HIV-beteg, de kevés a HIV-re specializálódott orvos. A HIV-ellátók számának növelése érdekében az alapítvány olyan önkénteseket toborzott a kormányzati hivatalnokok köréből, a betegsegítő csoportokból és többféle szervezetből, akik elkötelezettek a cél megvalósítására és ennek elősegítésére szakértelemmel is rendelkeznek.

„A Bristol-Myers Squibb már több mint két évtizede hivatásának tartja a HIV és az AIDS kezelésére alkalmas gyógyszerek felfedezését, fejlesztését és terjesztését, de tisztában vagyunk azzal, hogy a gyógyszerek önmagukban nem oldják meg a problémát. Azt reméljük, hogy az ACP-nek adott támogatás segítségével az alapítvány innovatív módon és jelentősen hozzá tud majd járulni a HIV-betegek ellátásához, és valóban befolyásolni tudja majd ennek az epidémiának a menetét országunkban” – mondta Raymond Sacchetti, a gyógyszergyár szenior alelnöke.

Forrás: http://www.bms.com/news/press_releases/pages/default.aspx

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés