hirdetés
2024. május. 12., vasárnap - Pongrác.

A bőrön át nyitnak utat

Az egyiptomi Armanious Group, a Közel-Kelet és Észak-Afrika vezető gyógyszeripari vállalata kedden felavatta Budapesten létesített európai kutatás-fejlesztési központját.

Mounir Riad Armanious, az Armanious Group elnöke elmondta: Budapest erős tudáshálózata az orvosbiológia területén lehetőséget biztosít a csoport gyógyszeripari és kozmetikai cégei kutatásának előmozdítására,  elhelyezkedése révén pedig lehetővé teszi az új piacokra való bejutást különösen a közép-kelet-európai régióban. Hozzátette, hogy az Eva Biomedical European Development Institute (EBEDI) a kutatáson kívül a későbbiekben tervezi azt is, hogy gyártócégeitől bizonyos termékek bérgyártását Magyarországra helyezi át.

Az átadott K+F központ a bőrön keresztül felszívódó vivőrendszerek kifejlesztésére fókuszál majd, mind gyógyszerészeti, mind kozmetológiai hatóanyagok esetében.

A 1917-ben alapított Armanious Group cégcsosporthoz hét vállalat tartozik, közülük az Eva Pharma gyógyszerészeti és az Eva Cosmetics kozmetológiai cégek jelennek meg Magyarországon. Előbbi 2000 munkavállalót foglalkoztat és naponta átlagosan 350 ezer doboz készítményt állít elő. Termékpalettáján 120 termék szerepel és további 200 áll fejlesztés alatt. A cégcsoport elsőként fejlesztett ki két új molekulát a vesegörcs kezelésére. Az Eva Cosmetics közel 1200 alkalmazottat foglalkoztat és termékeit 15 országba exportálja.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink