hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

A Fertő-parton is felmondták az orvosok az ügyeletet

Az elmúlt héten az ügyletett adó orvosok október elsejei hatállyal felmondták a szerződést, így a korábbi fertődi gesztorságú orvos ügyeleti rendszer megszűnik. A hét érintett település Kapuvárhoz tartozik majd – jelzi a Kisalföld.

Évekkel ezelőtt hét Fertő parti település - Fertőszéplak, Fertőd, Fertőendréd, Agyagosszergény, Petőháza, Fertőszentmiklós és Sarród - Fertőd gesztorsága mellett külön háziorvosi ügyeleti rendszert hozott létre. Idén azonban a szolgálatot adó orvosok jelezték, hogy csak a központi finanszírozásból nem tudják ellátni a feladatot, és személy szerint is nehéz kiosztani az ügyeletet. Az ehhez szükséges pénzek, viszont a településeknek sem állnak rendelkezésre. Így más megoldást kerestek.

Az ellátás biztosítása érdekében szerződést kötöttek a kapuvári Oxytrans kft-vel. Az érintett települések egyenként, de egyhangúlag döntöttek így. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor október elsején történik meg a váltás. Azaz ellátást folyamatosságát biztosítják – jelzi a Kisalföld.


(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink