2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

"A TEK műveletei az életmentésről is szólnak"

Sorban állnak az európai elit kommandók, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) speciálisan képzett egészségügyi szakembereitől tanuljanak, írja a blikk.hu.

Amikor még gyakorló kommandós voltam, és nap mint nap vittem a bőröm vásárra, tettem egy fogadalmat. Azt, hogy minden kommandós egységhez tartozzon egy speciálisan kiképzett egészségügyi szakember, aki rögtön tud segíteni. Ma már a TEK-ben nincs művelet szakképzett egészségügyi biztosítás nélkülfoglalta össze a lapnak a Terrorelhárítási Központ vezetője, Hajdu János.

Ma már a TEK orvosai tanítják a műveletek alatti orvosi beavatkozások módszereit Európa elit kommandósainak. – A TEK műveletei így vagy úgy az életmentésről is szólnak. Olyan terepen dolgoznak, ahová rajtuk kívül nem léphet senki. Ilyenkor a kommandós egy kicsit orvos, az orvos egy kicsit kommandós – említette dr. Faggyas Attila alezredes főorvos.

A kommandósok között dolgozó doktoroknak kötelességük minden rászoruló ellátása, függetlenül attól, hogy túsz, bajtárs vagy épp az elkövető. Volt olyan eset, amikor az elkövető sósavat öntött a kommandósra, aki maradandó sérülést szenvedett volna, ha nincs a közelében orvosi végzettségű társa.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink