hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

300 milliós tartozás és 34 milliós végkielégítés Egerben?

Kormánybiztos kinevezését sürgeti az Egri Kórházvédők Egyesülete

A szervezet azt várja Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy nevezze meg az intézményben kialakult helyzet vizsgálatának felelősét - közölte Pócs Alfréd, az egyesület képviselője szerdán sajtótájékoztatón Egerben. Mint hozzátette, erre azért van szükség, mert a megyei illetékességű intézmény adóssága már eléri a 300 millió forintot.

Az egyesület képviselője utalt arra, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet rehabilitációja kapcsán már elkezdődött egy vizsgálat, amelyet Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa vezet. Pócs Alfréd szerint egy ehhez hasonló vizsgálatra lenne szükség Egerben is, mert ma még megmenthető az intézmény.

Kitért arra, hogy az elmúlt időszakban több mint 1,3 milliárd forint egészségpénztári és kormányzati plusztámogatást költöttek el a kórházban, ennek ellenére halmozódott fel a 300 milliós tartozás. Ebben a helyzetben szükségesnek tartják a kormányzati beavatkozást - fűzte hozzá.

Pócs Alfréd arról is szólt, hogy "BKV méretű" végkielégítést készül fizetni az intézmény a most távozó gazdasági igazgatónak. Úgy tudják, hogy a tervezett végkielégítés összege 34 millió forint. Reményeik szerint a kormányzat tervezett intézkedései megakadályozzák ennek kifizetését - mondta Pócs Alfréd.

A szervezet azokat a volt kórházi dolgozókat tömöríti, akik nem írták alá a munkaszerződést 2008-ban, amikor a HospInvest Zrt. átvette az intézmény üzemeltetését. Azóta a cég csődje nyomán, 2009. szeptember 1-jétől újra a megyegyűlés működteti a kórházat egy nonprofit társaságon keresztül. Ugyanakkor a megüresedett álláshelyeket azóta már betöltötték, így a HospInvest ellen tiltakozók többsége nem kapta vissza munkahelyét.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink