hirdetés
2021. október. 16., szombat - Gál.
hirdetés

Életmentő tüdőátültetést végeztek egy koronavírus-fertőzés miatt súlyosan roncsolódott tüdejű 41 éves férfin az Országos Onkológiai Intézetben.

A járvány utáni légúti egészségügyi ellátás átalakítása érdekében megalakult a Nemzetközi Légzőszervi Koalíció.

A legtöbb dohányos számára az első lépések megtétele jelenti a legnagyobb kihívást, az, amikor fejben eldönti, hogy márpedig ő leteszi cigarettát.

Az egészségtudatosság és a prevenció jegyében született alkotás célja, hogy megmutassa, egészséges tüdővel mennyivel jobb minden.

A miniszter utasítására egységes szakmai irányelv készült a tüdőátültetés indikációs és kontraindikációs köréről.

A dohányzásról történő leszokásnak napjainkban talán még nagyobb jelentősége van, mint korábban. Nem feltétlenül kell egyedül nekivágni.

A koronavírus-járvány ugyan lecsengőben, ám a fertőzésen átesettek körében sokan még mindig a betegség szövődményeitől szenvednek. Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, a Tüdőközpont főorvosa az elmúlt időszak tapasztalatairól beszélt.

Speciális  pilot program központjává vált a Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikája: a szűrővizsgálat célja a tüdőrák korai felismerése.

Az Országos Onkológiai Intézetet be tud illeszkedni a világ tudományos életébe, hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

hirdetés
hirdetés

Könyveink