hirdetés
2021. október. 16., szombat - Gál.
hirdetés

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

Megjelent a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle 2021. évi negyedik száma. Kiadványunkat online is olvashatja.

A kisgyermekes szülők többsége vett igénybe orvosi távkonzultációt gyermeke egészségügyi problémái miatt, derült ki az MGYT felméréséből.

Az általános tünetek mellett a gyerekeknél a hasi tünetek is nagy százalékban megjelennek a fertőzés esetén – mondta Póta György az ATV-ben.

Szeptember 8-án megtörtént az első két Cochlear OSIA2 hallásjavító implantációs műtét egy felnőtt és egy gyermek beteg esetében.

A Bethesda Gyermekkórház a Móra Könyvkiadóval együttműködésben hiteles és kézzelfogható segítséget nyújtó kötettel jelentkezik.

A hosszú-covid kockázata sokkal kisebb a gyerekek körében, mint korábban vélték, számolt be a BBC egy átfogó kutatásról.

A terhességük idején túlsúlyos vagy elhízott anyák gyermekeinél nagyobb a kockázata annak, hogy felnőtt korukban bélrák alakuljon ki náluk.

Az újszülöttek négy százalékánál fordul elő valamilyen rendellenesség vagy fejlődési zavar, ezer csecsemőből 30 súlyos betegséggel születik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés