hirdetés
2023. március. 24., péntek - Gábor, Karina.
hirdetés

A gyermekneurológia területén az epilepsziás megbetegedések és azok differenciáldiagnosztikai problémája a leggyakoribb kihívás. A gyermekkori epilepszia gyakorisága 1%, a fiatalon induló rohamok hátterében gyakran perinatalis sérülés vagy agyi fejlődési rendellenesség áll.

A hazai magánegészségügyi szolgáltatók közül elsőként nyitotta meg a koraszülött intenzív ellátási centrumát a TritonLife Róbert Magánkórház.

A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centruma 10 éve nyitotta meg kapuit a krónikus fájdalomban szenvedő gyermekek családjai előtt.

Magyarországon először helyeznek üzembe Zalaegerszegen olyan koraszülöttmentő járművet, amely egyszerre két újszülöttet is szállíthat.

Ritka fejlődési rendellenességgel született, kétéves kisfiút műtöttek meg a szegedi gyermekklinikán; Kovács Benett Zoltánt negyedszer operálták.

Javult a szülészeti ellátás minősége és csökkent az újszülött-halálozás hazánkban – idézi a Magyar Nemzet az Euro-Peristat friss publikációját.

Ötszáz lila léggömb színesítette az eget pénteken a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. Az akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány idén kilencedik alkalommal szervezte meg.

Szombat hajnalban egy egészséges újszülött kisfiút tettek a hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorába.

Az ENSZ legfrissebb becslései szerint 2021-ben 5 millió gyermek halt meg öt éves kora előtt, írta az UNICEF Magyarország.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Könyveink


hirdetés