„Mindenki számára békésebben telhetnek az ünnepek, ha közben nem azon aggódik, hogyan is fogja leadni a felgyülemlett plusz kilókat” – írja karácsonyi tanácsai elé honlapján a gyógyszerhatóság.
Dr. Lichthammer Adrienn a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa ad főzési tanácsokat a kímélőbb ünnepi menükhöz az egyetem honlapján.
Későn jött a gyomorszűkítő műtét annak a férfinak, aki 450 kilósan, 155-ös BMI-vel kezdett életreformba, bár testsúlyának felét leadta, meghalt, még mielőtt talpraállhatott volna – adja hírül a NOL.
A közétkeztetés átalakításánál elsősorban az egészségügyi érdekeket kell figyelembe venni – idézi a táplálkozástudományi intézet vezetőjét a távirati iroda.
Fogjon gyanút az, aki a tányérjáról lelógó rántott szeletet kap valamelyik vendéglőben, mert lehet, hogy azt egy enzimmel, nyesedékhúsokból ragasztották össze – írja az MNO.
Dr. Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgatója a Népszabadság hasábjain szállt harcba a menzareformot félreértelmezőkkel.
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-04-14
Aki reggelente azzal kezdi a napot, hogy megeszik néhány lágytojást vagy egy nagy adag rántottát, az nagyobb valószínűséggel lesz cukorbeteg, mint az, aki ritkán eszik tojásételt, bár lehet, hogy csak azért, mert a sok tojást fogyasztók általában egészségtelenebbül élnek, mint a többiek.
Stratégiaváltásra készteti a gyártókat a gyógyszerpiac megregulázását célzó törvény. Noha szinte mindenki egyetért a korábbinál szigorúbb szabályozással, a meghozott intézkedések egy részét nem tartják elfogadhatónak. Az intézményekben gyógyszerhiány léphet fel. Tudományos műhelyek tucatjaira kerülhet lakat, s tudományos rendezvények, kongresszusok hiúsulhatnak meg a csökkenő támogatás miatt.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?