hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.
hirdetés

A wifi után itt a 100-szor gyorsabb Li-Fi

Immáron hivatalos szabvány formájában is létezik a Li-Fi, a vezeték nélküli, fényalapú kommunikációs adatátviteli technológia, jelzi a hvg.hu.

Az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) szakmai szervezet a napokban kiadta a fényalapú vezetéknélküli-kommunikáció szabványát, a 802.11bb-t. Ennek is van egy jól csengő neve, a Li-Fi. Egy sokkal gyorsabb és megbízhatóbb technológia, mint a wifi. Azzal pedig, hogy a 802.11bb szabvány megszületett, megoldódhat a wifi és a LiFi-rendszerek közötti együttműködés is.

Azonban, szó sincs arról, hogy rögtön kukába kellene dobni a meglévő, rádiófrekvenciás rendszereket, így a wifit vagy a vezetékes hálózatokat – ezeknek ugyanis továbbra is megvannak az előnyei, például, hogy a falakon előbbit lényegesen könnyebb átjuttatni, mint a fényt, de nagy távolságokban is jobbak a rádióhullámos rendszerek – írja a Tom’s Hardware nyomán a lap.

A Li-Fi-rendszerek az épület világítás-infrastruktúráján keresztül működhetnek, az infravörös spektrumban; várhatóan hamarosan megjelennek az első ilyen eszközök is.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!