hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.
hirdetés

Megnégyszereződött a gerincbetegek száma

A gerincbetegek számának drasztikus növekedése miatt átfogó népegészségügyi programot sürget az Országos Gerincvédő Egyesület, írja az Infostart.

A KSH adatai szerint az elmúlt tíz évben megnégyszereződött a gerincbetegek száma, ráadásul ez csak a háziorvosoknál ismert szám – mondta el az InfoRádióban Almássy Csilla, az Országos Gerincvédő Egyesület elnöke.

– El tudjuk képzelni, mi lehet akkor a szakorvosi rendelőkben és a magánpraxisokban – tette hozzá.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ honlapján található adatok szerint a degeneratív, vagyis a kopásos megbetegedések száma növekszik nagyon, mára már az összes gerincbetegségek 63 százalékát kiteszi, vagyis nagyon magas azon gerincbetegségek száma, amit meg tudnánk előzni.

– A legeslegfontosabb az lenne, hogy megtanuljuk helyesen használni a gerincünket. Nem kapnak a betegek megfelelő tájékoztatást. Amikor későn fordulnak orvoshoz, azt kapják a fejükre, hogy miért nem jöttek előbb, ha meg olyankor megy, amikor az első jelzések érkeznek, akkor hazaküldik, és nem adnak neki semmit, nem számíthatnak segítségre. Nem kellene a műtőasztalig eljutni – fogalmazott Almássy Csilla.

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés