hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

COVID-19 szűrésére alkalmas karpánt

Az Egyesült Államokban vészhelyzeti felhasználási engedélyt kapott a Tiger Tech Solutions Inc felkaron hordható diagnosztikai eszköze, mely képes kimutatni a COVID-19 fertőzésre utaló jeleket, írja az OTSZ Online.

Az FDA március 19-én vészhelyzeti felhasználási engedélyt adott a Miami székhelyű Tiger Tech Solutions Inc. cég Tiger Tech COVID Plus Monitor nevű készülékének, mely egy gépi tanulási eljárásokat alkalmazó műszer. Az eszközt egy rugalmas pánttal a beteg felkarjára kell rögzíteni, és működése során képes arra, hogy olyan véralvadási eltéréseket azonosítson, melyek többek között a COVID-19-re jellemzőek.

 

 

 

 

 

 

 

A felkaron rögzíthető Tiger Tech COVID Plus Monitor eszköz véralvadási anomáliák alapján jelzi például a COVID-19 fertőzést

 

Működési elvéből következően a COVID Plus Monitor nemcsak a koronavírus-fertőzés esetén jelez, hanem 5 évesnél idősebb tünetmentes egyéneknél egyéb olyan állapotok fellépésekor is, amelyek hiperkoagulációt (például bizonyos rákbetegségek vagy szepszis) vagy hiperinflammatorikus állapotot idézhetnek elő (például súlyos allergiás reakciók). A készülék nem helyettesíti a COVID-19 diagnosztikai teszteket, és nem használható a fertőzés súlyosságának monitorozása céljából olyan személyeknél, akik már a COVID-19 fertőzés jeleit, tüneteit mutatják. Az FDA hivatalos közleménye szerint az eszköz a testhőmérséklet mérésével kombinálva segíthet olyan biomarkerek jelenlétének kimutatásában, amelyek viselője koronavírus-fertőzöttségét jelezhetik. Az eszköz ezért alkalmas a COVID-19 fertőzés terjedési sebességének mérséklésére az egészségügyi intézményekben, iskolákban, munkahelyeken, vidámparkokban, stadionokban és repülőtereken és egyéb nyilvános helyeken.

A teljes információ

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 5,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés