2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

A Heim Pál kórházban debütált a meséből írt darab

Először látható Berg Judit óriási népszerűségnek örvendő mesekönyvének, a Maszatnak a színházi adaptációja, közli a hvg.hu.

Berg Judit a Pagony Kiadó gondozásában, Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat című sorozata másfél évtizede foglal el kiemelkedő helyet a bölcsődés és óvodás korú, valamint kisiskolás gyermekek életében. A Delta Produkció elsőként kapta meg a lehetőséget, hogy a Maszat-sorozat színpadi adaptációját 2023-ban megvalósítsa, írja a lap.

A Delta Produkció célkitűzése, hogy előadásai túlmutassanak az egyszeri programlehetőségen, és nemcsak a mögöttes tartalomra fektet nagy hangsúlyt, de a társadalmi felelősségvállalásban való aktív szerepvállalásra is – írja a szervezet sajtóközleménye. Ennek egyik állomása, hogy legújabb előadását a nagyközönség mellett olyanoknak is igyekszik elérhetővé tenni, akik számára korlátozott a minőségi kultúrához való hozzáférés.

Most például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, Európa legnagyobb, gyermekeket ellátó kórházában volt a Maszat bemutatója. Az előadás január 28-án és február 25-én az Eötvös10 színpadán látható.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés