hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Újabb kórházakban állnak le újabb ellátások

Február 21-én újabb, közel harminc kijelölő határozat jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján, közli a hvg.hu.

Gondok vannak az urológiai ellátással a MEDI-AMB Nonprofit Kft. Ibrányi székhelyű ellátónál, ahol személyi feltételek átmeneti hiánya miatt szüneteltetik visszavonásig az urológia járóbeteg-szakellátást.

A Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház a pszichiátriai szakrendelésén a pszichiátriai gondozói ellátás tekintetében heti 25 szakorvosi órából 12 közfinanszírozott szakorvosi órát, míg a pszichiátriai szakorvosi ellátásnál heti 13 órából 9 szakorvosi órát szüneteltet. Ugyanitt nem tudják elvégezni a csecsemők csípőszűrését UH diagnosztikai háttérrel.

Előreláthatóan egy évig szünetel a gyermek tüdőgyógyászat járóbeteg-szakellátás a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban.

A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben az onkológiai járóbeteg szakellátással vannak gondok, így az érintett rákos betegeknek a 60 kilométerre fekvő Győrbe kell menniük a személyi feltételek hiánya miatt.

Egerben és Pásztón a gyermek- és ifjúságpszichiátriai járóbeteg rendeléssel van baj, a fővárosi Péterfyben az angiológiai, az érsebészeti és a lymphológiai ellátásokat szüneteltetik.

További részletek

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink