hirdetés
2024. október. 21., hétfő - Orsolya.

Nem kapta meg a főváros az EBP-re megígért 50 milliárd forintot

A Klasszis Klub Live-jának vendége volt Kiss Ambrus, a Fővárosi Önkormányzat főigazgatója, korábbi általános főpolgármester-helyettes, akit az Egészséges Budapest Program keretében megígért 50 milliárd forint sorsáról is kérdeztek, írja a Pénzcentrum.

A Klasszis Klub Live-jában az atlétikai világbajnoksághoz történt fővárosi hozzájárulásért megígért Egészséges Budapest Program végrehajtásáról kérdezték Kiss Ambrust. A főigazgató úgy vélte, a 2023-as zárszámadási törvényben szereplő fejlesztésekben a kormányzat összemosott olyan projekteket, melyek nem részei az Egészséges Budapest Programnak. Megjegyezte, a dokumentumban felsorolt fejlesztések közül csupán egy XVIII. és egy XI. kerületi rendelő befejezése tartozik ide, a többi pedig, amiben például kórházi wifi kialakítása van, „kérte a fene” – mondta Kiss Ambrus. Felidézte, annak idején ők szakrendelők fejlesztésére kérték ezeket a pénzeket, évente 10-10 milliárd forintot. Mint mondta, 2020-2021-ben még sikerült elosztani ezeket a forrásokat, ám – mint a főigazgató beszámolt róla – összességében nagyjából 25 milliárd forintot költöttek az Egészséges Budapest Programon keresztül.

Ezzel kapcsolatban Kiss Ambrus azt is mondta, ezek főleg kerületi fejlesztések voltak, maga a főváros évi nagyjából 2 milliárd forintot kértek belőle a fővárosi CT-MR program megvalósítására. Ennek keretében daganatgyanú esetén hét napon belül garantáltan kap a páciens időpontot és vizsgálatot is, valamint három napon belül a vizsgálati eredményt is megkapja, és a betegútmenedzsmentet is biztosítják. Aláhúzta, 2020 óta több mint tízezer embert tudtak diagnosztizálni. Kiss Ambrus hozzátette, nem teljesültek tehát a kormányzati ígéretek, ők pedig ragaszkodnak hozzá, hogy a teljes összeget megkapják, így folytatni tudják a programot – idézi a beszélgetést a Pénzcentrum.

(forrás: Pénzcentrum)

Könyveink