hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Búcsúzhatunk a nemzeti laborhálózattól

Az Index szerint a Magyar Közlöny legfrissebb számában a kormány visszavonja a nemzeti diagnosztikai laborhálózat kialakításáról szóló tavaly novemberi döntését.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat „A Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft. 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság által ellátott feladatok központi költségvetési szerv általi átvételéről” címet viseli. Ezek szerint a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft. (NOLD) által ellátott feladatokat az Országos Kórházi Főigazgatóság részére kell átadni.

Az átadás-átvétellel kapcsolatos feladatok végrehajtásáért az egészségügyért felelős miniszter által kijelölt személy felelős. A gazdasági társaság feladatait 2023. december 31-ével adja át, amellyel egyidejűleg a gazdasági társaság megszűnik.

November végén a hvg írt arról, hogy Belügyminisztérium október végén megszűntnek nyilvánította a nemzeti laborcéget, vagyis megbukott a terv, hogy egyetlen nemzeti laborcége legyen a magyar egészségügynek, emlékeztet a lap.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink