hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Egészségipar

Állatgyógyászati üzletágát készül megerősíteni a Bayer

Intenzív tárgyalásokat folytat állatgyógyászati ágazatának megerősítésére a Bayer gyógyszergyár. A német társaság az Egyesült Államokban folyó gyógyszeripari trösztellenes felülvizsgálatok egyik nyertese lehet.

A Financial Times Deutschland egyik tudósításában –tőzsdei forrásokra és a Bayer állatgyógyászati egységének munkatársaira hivatkozva – arról számol be, hogy a német cég lehet az egyik potenciális vásárló azok közül a vállalatok közül, akik az USA néhány nagy gyógyszergyárával kapcsolatban felmerült trösztellenes aggályok miatt felszabaduló állatgyógyászati üzletrészekért versengenek. A Bayer szóvivője nem kommentálta a híreket.

A gyógyszergyár igazgatósága néhány hónapja már beszélt arról elemzőknek, hogy az állategészségügyi részleg lehet az egyike a vállalat azon ágazatainak, amelyek hasznot húzhatnak a felvásárlásokból. Werner Wenning ugyanakkor az év korábbi szakaszában egyértelműen kizárta, hogy egymilliárd dollárnál nagyobb értékű beszerzéseket tervezzenek.

Az utóbbi időben egyre több jel utal arra, hogy az állatgyógyászati szektort egyes befektetők kivonulása fenyegeti. A Merck & Co júniusban jelentette be, hogy felbontani tervezi Sanofi-Aventisszel közös állatgyógyászati partnerkapcsolatát, illetve ennek alternatívájaként – a Schering-Plough gyógyszergyárral tervezett fúzió részeként – eladja állatgyógyászati részlegét a felvásárlásra kiszemelt társaságnak.

Ehhez hasonlóan márciusban a The Wall Street Journal a Pfizer egyik igazgatóját idézve arról írt, hogy az amerikai gyógyszergyár vélhetően kénytelen lesz lemondani állatgyógyászati érdekeltségeinek egy részéről, hogy megfeleljen a Wyeth felvásárlása kapcsán felmerült trösztellenes követelményeknek.

Betegszoba

cimkék

hirdetés

Könyveink