hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

A szocialisták is megmentenék az egészségügyet

"Romeltakarítás, válságkezelés és modernizáció" vár az új kabinetre - fogalmazott Kökény Mihály, miután az MSZP választménya elfogadta a párt egészségügyi programját.

Kökény Mihály, a párt egészségpolitikai tanácsadó testületének elnöke a szombati sajtótájékoztatón az egészségügyi programot ismertetve elmondta: gyökeres fordulatra van szükség az ágazatban. Egyrészt szerinte a kormány a kórházak, rendelők és háziorvosok rezsiköltségét olyan mértékben csökkentette – fogalmaz az MTI –, hogy azok a működőképesség szélén egyensúlyoznak, így ezt a helyzetet rendbe kell hozni. Másrészt a programban célkitűzésként szerepel, hogy a betegek jussanak hozzá a minőségi ellátáshoz, rövidüljenek a várólisták és csökkenjenek a gyógyuláshoz szükséges anyagi terhek is.

Emellett az MSZP visszaadná az "egészségbiztosítás becsületét" is, valamint az egészségügyi dolgozók alkotmányos védelmét és tisztes megélhetését - fogalmazott Kökény Mihály.

A tájékoztatóra hamarosan közleményben reagált a Fidesz. Szerintük a baloldal sodorta veszélybe a magyar emberek anyagi, fizikai biztonságát, ezért a baloldal "egészségügyi ámokfutásából" sem a szakdolgozók, sem a betegek nem kérnek többet.

(forrás: MTI)

Könyveink