hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

A kormány támogatja a zuglói egészségügyi fejlesztéseket

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében 400 millió forinttal támogatja a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztését, valamint az épületfelújítást és -korszerűsítést, jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten.

Takács Péter elmondta, hogy a kormány számára az a legfontosabb fokmérő egy egészségügyi fejlesztési projekt esetén, hogy a mennyire fenntartható módon szolgálja az emberek egészségét. Emlékeztetett arra, hogy a kormány az Egészséges Budapest Program forrásain felül is biztosított pénzt azokra az egészségügyi intézményekre, amelyek a zuglói polgárokat is ellátják.

Takács Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)Közölte, az Uzsoki Utcai Kórházban, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Amerikai úti telephelyén, és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Szeretetkórházában az elmúlt években csaknem tízmilliárd forintos fejlesztések valósultak meg. "Új betegvárók, kórtermek és műtőblokk épült, a legmodernebb légtechnikai berendezéseket szerelték be, valamint folyamatos volt az eszközfejlesztés, többek között modern digitális képalkotó berendezésekkel szerelték fel az intézményeket", sorolta az államtitkár.

Hangsúlyozta, a számok is azt mutatják, hogy "hazug az a narratíva, amelyet a főváros vezetése épek óta épít, miszerint a kormány elengedte a budapestiek kezét, elengedte a budapesti emberek ügyét". Ennek épp az ellenkezője igaz.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink