2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Zacher: Az egészségügyiek is ódzkodnak az oltástól

Zacher Gábor az ATV Civil a pályán című műsorában beszélt arról, hogy fiatal kollégái keresik a kifogásokat az oltás ellen.

A toxikológus ilyenkor azt mondja nekik: nézzenek körül a kórházban.

Látod magad előtt a betegeket, és látod, hogy bejön, beszélgetsz vele, 2 óra múlva meg már ott van a lélegeztetőgépen. Megnézed a tüdejét és csak a fejéhez nyúlsz, hogy úristen, ez a CT hogy változott 2 óra alatt. És a beteg majdnem belehal ebbe a történetbe, fogalmazott az ATV-ben Zacher, akizerint érthetően kellene beszélni a védőoltásokról, hogy az emberek megértsék, milyen szövődményei lehetnek, és azoknak egyáltalán mennyi a valószínűsége.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint nem indokolt a félelem. Soós Adrianna szerint az egészségügyi dolgozóknak élen kellene járniuk a felvilágosításban. Az orvosok, illetve a diplomás ápolók, mentősök körében inkább az oltáspártiak vannak többségben, talán, akik kevésbé találkoztak vagy más szakterületen dolgoznak, vagy nem ismerik annyira az oltásokkal kapcsolatos eljárásokat, azokban van nagyobb félelem, fejtette ki a FESZ elnöke.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés