hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Tűzoltó doktorszolgálat nélkül maradt Budapest

Rétvári Bence államtitkár szerint annak működtetése nem tartozik a tűzoltói alapfeladat-ellátáshoz, írta a 24.hu.

A tűzoltó doktorszolgálat az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködésben 2003. április 1-jén alakult meg. Miután az OMSZ tíz év után kiszállt, az egészségügyi személyzetet a Tűzoltó Doktor Nonprofit Kft. biztosította, amelynek azonban lejárt a szerződése a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal (FKI). 

A Lánglovagok cíkke alapján a szocialista Harangozó Tamás a belügyminisztert arra emlékeztette, a tűzoltó doktorok rendkívül fontos munkát végeznek, sokan nekik köszönhetik az életüket. Rétvári Bence belügyi államtitkár azt válaszolta, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának egészségügyi, pszichológiai ellátását az Egészségügyi Ellátó Központ végzi, a Tűzoltó Doktor Nonprofit Kft. szerződése lejárt, a doktorszolgálat működtetése nem tartozik a tűzoltói alapfeladat-ellátáshoz, írja a 24.

A fővárosban, ahogy az egész országban, az elsődleges orvosi, egészségügyi tevékenységet az Országos Mentőszolgálat végzi, a szerződés lejárta tehát semmiféle kockázatot nem hordoz magában a kárhelyszínen történő beavatkozások során, közölte az államtitkár.

(forrás: Lánglovagok, 24.hu)
hirdetés

Könyveink