hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Pécs, Budapest: hol hallják jól az államtitkárt?

Míg egy pécsi szakdolgozónak szóló államtitkári levélből úgy érthető, hogy a mostani egészségügyi béralkuból kimaradnak a nővérek, a kamarájuk elnöke szerint nekik is jut a mostani osztozkodásnál – írja  a bama.hu.

A portál egy az áldatlan körülményeikről panaszkodó egészségügyi szakdolgozó levelére kapott államtitkári válaszból idéz:  „Természetesen nem feledkeztünk meg a szakdolgozókról sem, azonban sajnos lehetetlen az összes problémára egyidejűleg megoldást és a megoldásokhoz forrást találni. Munkatársaink folyamatosan dolgoznak ezen a kérdésen is, és remélhetőleg az idei év folyamán sikerül a szakdolgozók bérezésének problémakörét rendeznünk”. Ebből azt szűrik le, hogy a nővérek bérét nem a mostani béralkuval, hanem talán valamikor az év folyamán rendezik majd.

Ugyanakkor dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke azt mondta a lapnak, hogy nekik egyértelműen azt kommunikálja a szakállamtitkárság, hogy a szakdolgozók, azaz a nővérek, a terapeuták, a gyógymasszőrök bérét is most fogják emelni. A szakdolgozói kamara három javaslatot is letett a „bértárgyaló” asztalra, a legolcsóbb alapján is 16,5 milliárdos bérfejlesztést kérnek, ami személyenként átlagosan kb. nettó havi 12 ezer forintos emelést jelenthet.

(Csak emlékeztetőként:  a MedicalOnline ma reggeli írása felidézte, hogy béremelésre egyelőre összesen 15 milliárd forintnyi fedezetet látni az egészségügyben.)

(forrás: BAMA)

Könyveink