hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Patkányirtás, új feltételekkel

Két évig ismét az RNBH Konzorcium látja el a patkányirtási feladatokat Budapesten, az új szerződés komplexebb műszaki tartalommal bír.

Március 10-étől két évre ismét az RNBH Konzorcium látja el a patkányirtási feladatokat a fővárosban. Az új szerződés komplexebb műszaki tartalommal bír, hatékonyabb irtási folyamatot határoz meg és ellenőrizhetőbbé teszi a konzorcium működését, illetve keményebb feltételek mentén ellenőrzi az irtást, közölte a főváros.

A "Komplex patkányirtási program a fővárosban" tárgyban lefolytatott közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult. A most hatályba lépő szerződés a korábbinál komplexebb műszaki tartalommal biztosítja azt, hogy az irtási folyamat hatékonyabb, az aktuális patkányhelyzet pedig jobban nyomon követhető legyen.

Az RNBH Konzorcium 2018 óta végez patkányirtást Budapesten, de a következő időszakban teljesen más követelményeknek kell megfelelnie, mint az elmúlt két évben. Ráadásul közvetlenül a Fővárosi Önkormányzat fogja, keményebb feltételek mentén ellenőrizni az irtást. A mától hatályos szerződés szakmailag, jogilag és a transzparencia szempontjából is tisztább, valóban a főváros érdekeit képviseli.

Az új szerződés alapján a főváros határozza meg azt a 20 kiemelt csomópontot, ahol mintegy 700 helyen folyamatos méregmező fenntartása szükséges. A patkányészleléssel kapcsolatos bejelentések a fővároshoz futnak be, nem az irtást végző céghez. Így minden bejelentésről tudni fog az önkormányzat és így a városgondnokok segítségével maga is ellenőrizni tudja a fertőzöttséget, ezáltal a vállalkozó munkáját.

2020. június 24-i ülésén döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy a korábbi lakossági tapasztalatok alapján felülvizsgálja a hatályos vállalkozási szerződést és új közbeszerzést ír ki felülvizsgálata indokolt és szükséges miközben a szolgáltatás folyamatosságát a megszüntetés időpontjáig fenn kell tartani.

(forrás: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal, MTI-OS)

cimkék

hirdetés

Könyveink