hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Mobilizálják az orvosegyetemistákat

A neves amerikai orvosegyetemek egymás után látják el diákjaikat iPaddel. A tanulók a teljes tananyagot letölthetik, és a betegek egészségügyi adataihoz is biztonságosan hozzáférhetnek. Ráadásul a remények szerint a digitális információkezelés hosszú távon költséghatékony is.

A Kaliforniai Egyetem orvosi fakultása nyitotta a sort 2010-ben, szinte rögtön az iPad megjelenése után, majd az azévben kezdődő tanévben a Stanford Egyetem adott a medikusoknak iPadet. A 2011-es tanévben a Yale Egyetem következett.

Az őszi bejelentéshez a Yale Egyetem oktatási dékánhelyettese, Michael Schwartz még azt is hozzátette, hogy mivel az iskola eddig évente 100 ezer dollárt költött fénymásolásra, a mobil eszközökbe történő befektetés nemcsak az interakciót és az előadások újdonságaihoz való azonnali hozzáférést teszi lehetővé, de hosszú távon olcsóbb is.

Azok a diákok, akik eddig kipróbálták az új lehetőséget, örömmel tapasztalták annak előnyeit, amelyek között azt is megemlítették, milyen hasznos, hogy nem kell nap mint nap sok kiló papírt cipelniük. A Yale diákjai vezeték nélkül működő billentyűzetet is kapnak, ami megkönnyíti a jegyzetelést.

Az új eszközt azok is megelégedéssel használják, akik egyébként saját bevallásuk szerint nem rajonganak a technikáért. Azok a diákok, akik mégis a papíralapú tanulásnál szeretnének maradni, természetesen továbbra is megvásárolhatják a jegyzeteket.

Az iPad ezen előnyök mellett biztonságos hozzáférést tesz lehetővé a betegek egészségügyi adataihoz, ráadásul arra is mód van, hogy az ellopott eszközt a tulajdonosa a távolból lezárja, illetve törölje a rajta lévő adatokat.

Azért is fontos, hogy az orvostanhallgatók megismerkedjenek a mobil eszközök használatával, mivel leendő munkahelyeiken, a kórházakban és a klinikákon az orvosok egyre nagyobb számban használják azokat – mondta a dékánhelyettes.

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!