hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Mit kell tudni az egészségügyieknek a KATA-ról?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a MedicalOnline kérésére részletes, orvosokra szabott tájékoztatást küldött az idén januártól választható új kisadóról, a KATA-ról.

A Nemzeti Nemzeti Adó- és Vámhivatal témával kapcsolatos tájékoztatóját Pdf formátumban letölthetik, ha ide kattintanak. Az esetleg felmerülő kérdéseiket kérjük juttassák el szerkesztőségünk (  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ) címére, hogy azt továbbíthassuk az adóhatóság szakértőjének.

A tanulmányból pontos információt kapnak arról, hogy mely vállalkozások választhatják a törvény szerint ezt az adózási módot.  A főállásban vagy nem főállásban végzett tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókról, a bevétel megállapításáról és jelentőségéről, a fizetendő közterhek összességéről,  milyen adóterheket vált ki a KATA adó? Pontos iránymutatást kaphatunk az Áfa, az iparűzési adó és egyéb fizetési kötelezettségekről.

A KATA-t eddig több mint 50 ezren választották, de a szám változatlanul emelkedik, mivel a cégek folyamatosan dönthetnek arról – szemben a másik új adónemmel, a KIVA-val, amelyre február 15-ig lehetett átjelentkezni –, hogy a korábbi helyett inkább ezt az adózási formát választják.

Horváth Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

cimkék

hirdetés

Könyveink