hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Milliárdokat hoz a magyar beteg

A Nemzetgazdasági Minisztérium is a gyógyszervizsgálatok engedélyezésének gyorsításával növelné a nemzetgazdaság és a kórházak bevételeit – írja a Világgazdaság.

Évente mintegy 50 milliárd forint bevétele származik a magyar nemzetgazdaságnak a klinikai gyógyszervizsgálatokból, ebből nagyjából 15 milliárd jut a résztvevő kórházaknak és egészségügyi dolgozóknak.

„Megfelelő környezetet kell kialakítani ahhoz, hogy minél több gyógyszervizsgálatot végezzenek Magyarországon, mert ez az egészségügyi intézmények és az orvosok, ápolók bevételeit is jelentősen növelheti” – idézi a lap Fényi Ágnest, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetőjét.

Kovács Péter, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Klinikai Farmakológiai Részlegének vezetője pedig arról beszélt a lapnak, hogy az európai uniós szabályozásnál is szigorúbb hazai előírások miatt az itthoni vizsgálatoknak jó hírük van ugyan külföldön, de még versenyképesebb lehetne az iparág, ha a jelenleginél is rövidebb idő alatt engedélyeznék a gyógyszervizsgálatokat.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink