hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bélyeggel az Országos Onkológiai Intézet kutatásainak támogatásáért

Az Országos Onkológiai Intézet kutatásait támogatják 50 forinttal azok, akik a Mellrák: Adunk a gyógyulásra! elnevezésű bélyeggel küldik el levelüket.

Az Egyesült Államokban 1998 óta forgalmi bélyeg viszi a hírt az embereknek: a mellrák önvizsgálattal és szűrésekkel időben felismerhető és gyógyítható. A Magyar Posta ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott, amikor 2005-ben nemzetközi mintára Mellrák: Adunk a gyógyulásra! elnevezéssel feláras bélyeget bocsátott forgalomba.

A magyar postabélyeg érdekessége, hogy az amerikai posta által kibocsátott bélyeg grafikájával megegyezik, illetve annak alapján készült. A bélyegen a vadászat és a harc istennője szerepel, ezzel is jelképezve a betegség elleni küzdelmet.

Az eltelt idő alatt mintegy 132 ezer bélyeg értékesítésével több mint 6,5 millió forintot gyűjtöttek össze a lakosság segítségével az Országos Onkológiai Intézet rákellenes kutatásaira. A bélyeg a belföldi közönséges levelek bérmentesítésére alkalmas, az ország 750 nagypostáján lehet - várhatóan - 2011. december 31-ig megvásárolni.

A Magyar Posta egy héten keresztül a Rákellenes Világnapra (február 4.) és a betegség elleni küzdelem fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet az ország 750 nagypostáján.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink