hirdetés
hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

A várthoz képest ellentétes eredmények születnek egyes fertőzések elleni harc során: a gyógyulással párhuzamosan növekszik a szklerózis multiplex, a súlyos gyulladások vagy az egyéb bakteriális és vírusfertőzések száma.

1410-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg, ezzel 99-re emelkedett az itthon elhunytak száma, 118 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A díjakat az Országházban adták át, kiemelkedő teljesítményének elismeréséül tudósok, kutatók, feltalálók vehettek át elismerést.

A napi.hu készített riportot az alapdíjemelésre és a finanszírozási struktúra átalakítására vonatkozó tervek lehetséges következményeiről.

Számos szabálytalanságot tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Mentőszolgálatnál – írják a számvevőszék hírportálján.

A PEGASUS-TIMI 54 vizsgálat kedvező eredményei szerint a kettős trombocita-aggregáció-gátlás hosszú távon előnyös a szívinfarktust követően fenyegető aterotrombotikus események másodlagos prevenciójára.

Eddig ismeretlen információkkal szolgáltak a tuberkulózissal kapcsolatban a váci múmiákon végzett újabb kutatások, amelyek eredményéről a Nature Communications számolt be – írja az Origo.

Nagy György televíziós szerkesztő-műsorvezető gyomorrákkal való küzdéséről is vall a Rákgyógyítás Magazin nyári lapszámában.

A közvélekedés szerint az antioxidánsok segítenek a daganatok legyőzésében is. A legújabb klinikai tapasztalatok szerint azonban többet árthatnak, írja az OTSZ Online alapján a PharmaOnline.