hirdetés
hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

A Harvard Egyetem kutatói olyan térképet szerkesztettek, mely elvezethet az orvostudomány Szent Gráljához, a rákbetegség gyógyításához.

Nagy György televíziós szerkesztő-műsorvezető gyomorrákkal való küzdéséről is vall a Rákgyógyítás Magazin nyári lapszámában.

A közvélekedés szerint az antioxidánsok segítenek a daganatok legyőzésében is. A legújabb klinikai tapasztalatok szerint azonban többet árthatnak, írja az OTSZ Online alapján a PharmaOnline.

A héten várhatóan megjelenik a nagy értékű rákgyógyszerek felhasználását szabályozó rendelet, amelynek első változata decemberben hatalmas vihart kavart. Úgy tudjuk, az új jogszabály végső formája jelentősen felpuhult, nagyobb részt visszavonták az eredeti elképzeléseket.

Mekkora csoda a pécsi rákellenes szer? Erről is kérdezte a BAMA a feltalálót, dr. Kulcsár Gyulát.

Brit kutatók több mint kétezer ember adatainak vizsgálatával jutottak a következtetésre.

A rák előfordulásának esélyét szignifikáns mértékben csökkenti a napi multivitamin-szedés, legalábbis egészséges, férfi orvosok körében – ez a témában folytatott első igazán komoly tudományos vizsgálat eredménye. Ha nők esetében is megvizsgálják a kérdést, pont kerül egy régi vita végére.

Vállalhat-e még gyermeket egy daganatos betegségen fiatal korában átesett nő vagy férfi? A rákbetegeknek kell-e tartaniuk attól, hogy a betegségüket vagy az arra való hajlamukat továbbadják gyerekeiknek?

Csaknem 40 millió forintot adományozott az AVON Magyarország az Európai Nőgyógyászati Onkológiai Akadémiának.